E premte, shtator 21, 2012

Pse Një Scan DEXA nuk është i besueshëm

1 gusht 2012 nga
Paraqitur sipas Diagnostifikimi


Cross Section Through Head of Femur

Seksion kryq nëpër kokën e femurit

A e dini pse nje Scan DEXA nuk është i besueshëm në testimin për osteopenia ?

Unë kam qenë shpesh pyeti nëse unë të marrë skanime kockave densitet.

Përgjigja ime është gjithmonë që një densiteti i kockave scan DEXA për osteopenia nuk është i besueshëm, kështu që unë nuk shoh asnjë pikë në marrjen e një të tillë.

Në fakt, ju mund të shqetësuar se ju jeni në vështirësi serioze me të dobët dhe më pak se kockat normale, kur testi juaj nuk është aspak i besueshëm.

Ka disa probleme me scans DEXA. Disa prej tyre janë:

1. Ju zakonisht nuk mësojnë asgjë në lidhje me gjendjen e kockave tuaja deri në 1 ose 2 vjet pas skanimit të parë

2. Scan mund të jetë referenca vendin e gabuar për të skanimit të dytë

3. Duke kërkuar në një foto nuk ju them se çfarë po ndodh brenda kockave.

4. Testi skanon një vend tani dhe pastaj merr një tjetër hetim në një datë të mëvonshme për të krahasuar me një të parë për të parë nëse ka ndonjë ndryshim. Gjatë atij intervali ju vetëm duhet të presim për raportin e

5. Është e vështirë të synojë skaner në vendin e saktë të njëjta që ishte skanuar herë të parë, kështu që ajo nuk mund të jetë edhe një krahasim i vërtetë.

Shumica e hulumtuesve besojnë se gratë në veçanti kanë dendësi më të mirë të kockave në moshën 30 vjeçare, para se kockat fillojnë të përkeqësohen.

Besohet se kjo është e vërtetë, sepse pas menopauzës rënie në sasinë e hormoneve ka një efekt të drejtpërdrejtë mbi kockat.

Një tjetër problem me të testit DEXA është se fotografia e dytë duhet të merren nga vend e saktë të njëjtën dhe kënd-shumë të vështirë për të bërë, kur fotografitë janë marrë 2 vjet larg.

Problemi më i rëndësishëm është se në rezultatet e scan, mjeku juaj mund të shihni se si trasha kocka duket. Por kurrë këtë tregon fuqinë e brendshme të kockave.

Indet e kockave tuaj është vazhdimisht në ndryshim si çdo indet e tjera të gjalla në trupin tuaj. Një proces remodeling shkakton kockë për Slough jashtë indet e vjetër dhe të rindërtojnë atë me inde të reja.

Nëse kockave juaj është i sëmurë, ose ju keni qenë duke marrë meds caktuara, kockave nuk mund të hequr inde vjetër. Pra, ajo mund të
shikoni të trashë, ndërsa ajo është në të vërtetë vetëm ruajtjen e vjetër kalcium dhe duke u bërë më të brishtë çdo ditë.

Nuk është tani një test shumë më të besueshme quajtur Pyrilinks-D . Ky test tregon saktësisht se çfarë po ndodh brenda kockave tuaj. Kur kockave juaj prishet, ajo prodhon DPD në urinë tuaj. Shuma e DPD në urinë tregon nëse kockave rindërtimin e juaj është aq shpejt sa ajo është e thyer ose nëse rindërtimi është më i ngadalshëm.

Për testin Pyrilinks-D, ju përdorni shirita me kimikate për ata që reagojnë me urinë tuaj, të ngjashme me shirita ju mund të keni përdorur për të provuar urinë për testimin Ph-alkaline-acid. Ka disa laboratorë tani që ofrojnë këtë provë, kështu që unë ju bëjë thirrje për të pyesni doktorin tuaj në lidhje me këtë, në vend se të lejojë hetim DEXA.

Ju mund të përsërisë testin Pyrilinks-D si shpesh si ju dëshironi për të monitoruar progresin tuaj në eliminimin osteopenia.

Disclaimer: FDA nuk i ka vlerësuar këto deklarata. Përmbajtja e këtë post nuk do të konsiderohen këshilla mjekësore dhe janë vetëm për qëllime arsimore. Nëse jeni duke përjetuar sfidat e shëndetit, gjithmonë konsultoni mjekun tuaj për këshilla mjekësore dhe të ndjekë atë edhe nëse ajo bie në kundërshtim me përmbajtjen e këtë post.

Related posts:

 1. Një Test mirë për Osteopenia Than The Scan DEXA
 2. Dendësia është Bone Testimi Një Test Reliable?
 3. Pyrilinks-D

Komente

4 Përgjigjet për të "Pse Një Scan DEXA nuk është i besueshëm"
 1. vxyxxmgudhw thotë:

  WAB5GC pkfkcuglvawu , [url = http://qvnuatlpzavr.com/] qvnuatlpzavr [/ url], [link = http://gvufzrccppoa.com/] gvufzrccppoa [/ link], http://wboipyvtkkpp.com/

 2. Çfarë një burim i madh!

 3. Klasat CNA thotë:

  Është postime si ky që i mbajnë mua të vijnë dhe të kontrolluar këtë faqe rregullisht, thanks for info!

 4. Vend i madh. Një shumë e informacionit të dobishëm këtu. Unë jam duke e dërguar atë për disa miq!

Speak Your Mind

Na tregoni se çfarë jeni duke menduar ...
dhe oh, nëse doni të tregojnë një pic me komentin tuaj, shkoni merrni një Gravatar !

Fontsforweb.com - pa fonts web download. Shiko këtë plugin Wordpress fonts